Övriga aktiviteter

Bygg din egen igloo eller följ med på en skidtur

Bygg & bo I din egen igloo

3 895:- per person
1 948:- för barn under 12 år

Res med antingen hundspann eller snöskoter till vildmarkslägret. När du anländer kommer din guide att instruera dig om hur du bygger din egen igloo att sova i.

Du kommer att serveras en varm lunch i det varma lägret, och fortsätt sedan med din igloo, vilket tar cirka 4-5 timmar (2 personers igloo). När din igloo är färdig börjar vi med middag och går sedan vidare till att koppla av med en kopp te eller kaffe och kex. Då är det dags att göra dig bekväm i din igloo, där temperaturen ligger kvar kring behagliga minus 3-5 grader, även om temperaturen sjunker mycket lägre ute. Sovsäckarna du kommer att använda håller dig varm ner till 30 minusgrader, så att du kommer att hålla dig mysig och varm hela natten.

I turen ingår

Skidtur Jukkasjärvi

1 295:- per person
648:- för barn under 12 år

Med vår spännande skidtur i Jukkasjärvi kommer ni att få följa en “trapline” tillsammans med er skidguide. Detta är en färd genom en fantastiskt vacker miljö, där ni får möjligheten att uppleva Norrlands gnistrande snölandskap på sitt allra bästa vis. Under skidturens gång kommer guiden att berätta om olika viltspår och vilka djur som lämnat sina avtryck, men även förklara hur djuren rör sig i vildmarken. Guiden kommer också att instruera hur man kan upprätta och gillra fällor för att fånga mindre djur. Med andra ord erbjuder denna skidtur även lite enklare överlevnadstrix. Under denna tre timmars långa skidtur i Jukkasjärvi får ni möjlighet att utforska det omgivande vinterlandskapet på ett sätt som endast skidåkning kan erbjuda. För er bekvämlighet inkluderar skidturen transfer, varma vinterkläder och en välbehövlig paus med fika.

Denna skidtur passar dig som är passionerad över naturen, äventyrssugen och nyfiken på att utforska vildmarken på ett unikt sätt. Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller ny på skidor kan du genom denna skidtur fördjupa din koppling till naturen och även lära dig grundläggande överlevnadstekniker. Om du fascineras av och vill lära dig mer om vildmarkslivet , kommer denna skidtur att överträffa dina förväntningar. Du får också utforska vackra och orörda vinterlandskap, samtidigt som du får motion. Denna tur är idealisk för både dig som ensam äventyrare, men även grupper.

Turstart 10:00 – En tur på ca. 3h

I turen ingår

Tillval

Snöskotur

1 295:- per person
648:- för barn under 12 år

Vi kommer gå runt i skogen runt kenneln och din guide kommer att lära dig några av de olika sätten att överleva ute i vildmarken. Under vår tur i skogen stannar vi till och serveras en varm lunch eller kaffe och smörgåsar. Du kommer att ha möjlighet att se både renar och älgar, och alltid se spår och bevis på andra vilda djur.

Turstart 10:00 – Turen är 2.5-3h

I turen ingår

Tillval

Snöskotur 1 dag

2 095:- per person
1 048:- för barn under 12 år

Med hjälp av expertguider kommer du att tillverka dina egna snöskor med material från de lokala skogarna. När alla är redo tar vi en rundtur för att testa dina egenbyggda snöskor. Vi kommer gå runt i skogen runt kenneln och din guide kommer att lära dig några av de olika sätten att överleva ute i vildmarken. Under vår rundtur stannar vi till och serverar en varm lunch, kaffe och smörgåsar. Du kommer att ha möjlighet att se både renar och älgar, och en mängd andra spår från andra vilda djur.

Turstart 09:00 – Turen är ca 6h

 

I turen ingår