Övriga aktiviteter

Bygg din egen igloo eller följ med på en skidtur

Bygg & bo I din egen igloo

3 795:- per person
1 898:- för barn under 12 år

Res med antingen hundspann eller snöskoter till vildmarkslägret. När du anländer kommer din guide att instruera dig om hur du bygger din egen igloo att sova i.

Du kommer att serveras en varm lunch i det varma lägret, och fortsätt sedan med din igloo, vilket tar cirka 4-5 timmar (2 personers igloo). När din igloo är färdig börjar vi med middag och går sedan vidare till att koppla av med en kopp te eller kaffe och kex. Då är det dags att göra dig bekväm i din igloo, där temperaturen ligger kvar kring behagliga minus 3-5 grader, även om temperaturen sjunker mycket lägre ute. Sovsäckarna du kommer att använda håller dig varm ner till 30 minusgrader, så att du kommer att hålla dig mysig och varm hela natten.

I turen ingår

Skidturer

1 195:- per person
598:- för barn under 12 år

Ni kommer att åka ut tillsammans med er guide och följa en ”trap line” er guide kommer att visa på under färden på olika typer av viltspår och förklara vad det är och hur olika djur rör sig, hur deras spår ser ut etc. Er guide kommer också att visa er hur man kan upprätta enkla fällor för att fånga mindre djur, med andra ord lite enkla överlevnads trix.

Turstart 10:00 – En tur på ca. 3h

I turen ingår

Tillval

Snöskotur

1 195:- per person
598:- för barn under 12 år

Vi kommer gå runt i skogen runt kenneln och din guide kommer att lära dig några av de olika sätten att överleva ute i vildmarken. Under vår tur i skogen stannar vi till och serveras en varm lunch eller kaffe och smörgåsar. Du kommer att ha möjlighet att se både renar och älgar, och alltid se spår och bevis på andra vilda djur.

Turstart 10:00 – Turen är 2.5-3h

I turen ingår

Tillval

Snöskotur 1 dag

1 995:- per person
998:- för barn under 12 år

Med hjälp av expertguider kommer du att tillverka dina egna snöskor med material från de lokala skogarna. När alla är redo tar vi en rundtur för att testa dina egenbyggda snöskor. Vi kommer gå runt i skogen runt kenneln och din guide kommer att lära dig några av de olika sätten att överleva ute i vildmarken. Under vår rundtur stannar vi till och serverar en varm lunch, kaffe och smörgåsar. Du kommer att ha möjlighet att se både renar och älgar, och en mängd andra spår från andra vilda djur.

Turstart 09:00 – Turen är ca 6h

 

I turen ingår