Om oss

Vi på Jukkasjärvi Vildmarksturer har sedan 2000 erbjudit helt unika upplevelser som du inte hittar någon annanstans.

Jukkasjärvi Vildmarksturer

Sedan 2000 har vi på Jukkasjärvi Vildmarksturer erbjudit helt unika upplevelser som du inte hittar någon annanstans. Med allt från långa hundspannsturer med övernattning under norrskenets ljus till kortare överlevnadskurser har vi något som passar alla.

På våra turer kommer ni ha med er en guide som kan allt och lite till när det kommer till Lapplands vackra natur och historia. Det här gör våra turer till mer än bara en fantastiskt upplevelse utan också en lärorik resa.

Våra hundar

De hundar som vi använder är uteslutande renrasiga siberian huskys. Denna stamtavla är en av världens äldsta och härstammar från nordöstra Sibirien där den föddes upp av tjuktjerna nomader. De använde hundarna först för jakt, men när det blev mindre och mindre vilt i närområdet blev nomaderna tvungna att jaga över mycket större områden. Vilket resulterade i att hundarna blev dragdjur. Detta inträffade för cirka 4000 år sedan. Idag kännetecknas siberian husky av sitt lätta, snabba och eleganta steg. Deras väl proportionerade byggnad talar om styrka, snabbhet och uthållighet. Huskies är sällskapliga, lekfulla, energiska, robusta flockhundar med en stark hierarkisk instinkt.

 

Vi som jobbar här