Överlevnad

Lär dig hur man överlever i den Svenska vildmarken

Introduktionskurs

1 545:- per person

I denna kurs kommer vi gå igenom den grundläggande teorin och praktiken för överlevnad, psykologiska reaktioner, hur man tänder en eld och lagar mat i vildmarken. En fyra timmar lång kurs som inkluderar förfriskningar. Minst två, max 25 deltagare. Tid: Cirka 4 timmar.

I kursen ingår

Heldagskurs

1 750:- per person

Detta är en liknande kurs som introduktionskursen men där vi kommer gå in lite mer på djupet för den grundläggande teorin och praktiken av överlevnad, psykologiska reaktioner, hur man tänder en eld, lagar mat, hittar vatten och orientering. En åtta timmars kurs. Minst två, max 25 deltagare. Tid: Ca 8 timmar.

I kursen ingår

Övernattningskurs

1 995:- per person

I övernattningskurser går vi igenom grundläggande teorin och praktiken av överlevnad, psykologiska reaktioner, hur man tänder en eld, lagar mat, hittar vatten och orientering. Övernattning på vildmarksläger eller i Lapplandstält där även bastu finns. Minst två, max 25 deltagare.

I kursen ingår

Helgkurs

5 000:- per person

Under helgkursen kommer du få den grundläggande teorin och praktiken för överlevnad, psykologiska reaktioner, hur man tänder en eld, gillra fällor, fiske, identifiering av ätbara och medicinska växter, hitta och rena vatten, orientering och bivackning. Två övernattningar där en är på ett vildmarksläger och den andra i en egenbyggd bivack. Helpension under kursen. Minst två, max 25 deltagare.

I kursen ingår

Veckokurs

9 995:- per person

Du får en djupgående överlevnadskurs utomhus i vildmarksförhållanden. Helpension från ankomstdatum till frukost på avresedagen. Under kursen är det sju övernattningar, fem i vildmarksläger och två i bivack. Minst två, max 15 deltagare.

I kursen ingår

Flygtaxi

5 500:- per släde (upp till 4 personer)
2 750:- per person (delad släde med 5-6 hundar, en sitter och en kör, ni byter under turen)
2 950:- per person (egen släde med 3-4 hundar)

Vi möter upp på flygplatsen och vi kör hundspann till vår kennel nära Icehotel i Jukkasjärvi. Under turen stannar vi och bjuder på varm soppa värmd över öppen eld i vår Lavu, kaffe/te och smörgås ingår. Vid ankomst till kennel transporterar vi er och ert bagage till Icehotel. Beroende på väderförhållanden kan lunchen bli i vår trälavu på vår kennel. Det krävs minimum 2 personer för att starta en tur, ensambokande kan alltid följa med en bokad grupp.

I turen ingår

Turstart

beror på när flyget anländer

Övernattningstur

3 095:- per person (delad släde)
3 995:- per person (egen släde)

Gästerna kan välja att dela släde med 5-6 hundar med annan deltagare eller köra egen släde med 3–4 hundar. Vid delad släde sitter en person och den andra kör släden, man kan byta med varandra under turen. En övernattning sker i vår stuga i vildmarkscampen med bastumöjlighet. Det krävs minimum 2 personer för att starta en tur, ensambokande kan alltid följa med en bokad grupp. 

Lägg till Gourmet middag (3 rätters) + 1500:- per person – fråga oss om meny
Förläng turen med 24 timmar +2550:- per person

I turen ingår

Turstart

13:00 åter nästa dag 10:00

Book your stay

To check availability and rates please fill out the form below and we’ll get back to you within 24 hours.