SNÖSKOTERTURER

SNÖSKOTER SAFARI I EUROPAS SISTA VILDMARK

Välkommen till Svenska Lappland och dess fantastiska natur, under denna vecka kommer ni att få uppleva både Sveriges, Norges fantastiska natur, från Kiruna till norra ishavet i nord Norge.

Ni kommer att färdas längs leder där knappt någon annan varit innan, orörd natur, ned till norska ishavs kusten. Ni kommer att få träffa Samer, renar och lära av dem om deras liv förr och idag. Ni kommer att pröva att is fiska längs turen.

8 dags Pris: 37500:- SEK per person

SNÖSKOTER TUR MED KAFFE/TE OCH SMÖRGÅS

Välkommen till en härlig tur med snöskoter, vi tar med er ut på en guidad tur till älvdalen vid Torne älv samt skogarna runtomkring. Det här är en fantastisk vackert område där ni har möjlighet att kunna se natur och djurlivet i området. Vi kör alltid i mindre grupper på spår som vi själva håller uppe. Under turen stannar vi till i en kåta för att åtnjuta en stund tystnad och samtidigt få lite värmande i oss. Naturligtvis kommer ni att få smaka på lite Lappländska specialiteter. Våra skotrar är naturligtvis nyare, fräscha 4 takts maskiner. Turen är runt 3 timmar.

xx:xx-xx:xx inkluderat i priset är: Transfer från till hotellet, varma vinteranpassade kläder.
Pris: 1200:- SEK vuxen | 600 :- SEK för barn under 12 år.
2 personer per skoter, vid egen skoter tillkommer + 550:- SEK per person

SNÖSKOTERTUR MED VARM LUNCH

Turen är som ovanstående tur med kaffe och smörgås men under denna tur till reder er guide varm lunch av Lappländska specialiteter över öppen eld. Turen är runt 4 timmar.

Körsträckan på denna tur är lite längre än under den kortare turen. Pris: 1550:- SEK vuxna och 775:- SEK för barn under 12 år.

Inkluderat i priset är: Transfer till och från hotellet, varma vinteranpassade kläder för turen.
2 personer per skoter, vid egen skoter tillkommer + 550:- SEK per person  
Extra: Vid isfiske tillkommer ca en timma + 400:- SEK per person inkluderat fiske utrustning, barn 200:- SEK

NORRSKENS TUR MED SNÖSKOTER

En fantastisk tur genom det snöiga och vackert skimrande landskapet i mörker med mycket stora möjligheter till att se vårt fantastiska norrsken. Turen går längs Torneälvdal, guiden berättar om lokala förhållanden, norrskenet, samer och dagens Kiruna Lappland.  

Turen kan genomföras som en tur med kaffe/the smörgås till priset av 1350:- SEK per person.
Alternativt som en middagstur med varm lagad mat av Lappländska specialiteter som tillagas över öppen eld, pris: 1750:- SEK per person.  Inkluderat i pris är all transfer till och från hotell samt vinteranpassade kläder för turen.
2 personer per snöskoter, vid egen skoter tillkommer + 550:- SEK per person. 
Barn under 12 år 675:- SEK vid vår fikatur och 875:- SEK vid middagsturen

ÖVERNATTNINGSTUR MED SNÖSKOTER

Vi kör med våra snöskotrar ut längs Torneälven och vidare in i skogarna, ni kommer med er guides hjälp att ta er fram längs naturvackra platser och små leder. Efter ca 20-35 km körning kommer vi fram till stugan för övernattning, er guide kommer att laga er middag samt att ved bastun kommer att värmas för att tina upp lite under kvällen. Middagen består av lokala råvaror från orten. I stugan disponerar ni för er själva ett eget sovrum medan kök och övrigt är gemensamt. Guiden lämnar er efter middagen under kvällens gång och återkommer nästa morgon då han väcker er upp och samtidigt förbereder er frukost. Naturligtvis är chansen mycket stor att kunna åse norrsken under kvällen.  

Pris: 3700:- SEK per person ( 2 personer/snöskoter) och där i ingår transfers till och från ert hotell samt vinter anpassade kläder för denna tur samt sängkläder/sovsäckar.
Barn under 12 år är priset 1850:- SEK.
Vill ni köra egen skoter tillkommer 550:- SEK per person

Turen startar klockan 15.00 och ni är åter hotellet vid 10 tiden nästa dag. Det går mot tillägg att utöka längden på turen. Skotrarna är av typ 4 takts och 1-3 år gamla.  

Extra: Det går även att boka in tre rätters middag med vin till maten som en av våra kockar tillagar åt er ute i er stuga. Pris tillägg: 1500:- SEK per person

Tour number 8

GOURMET DINNER

We can offer three different menus:

Whitefish roe served with traditional condiments & crispy northern style bread
Filet of reindeer with potato tureen & lingo berry gravy
Ice cream with warm cloudberries

Shiitake soup with toast & ‘Västerbotten’ cheese
Grouse with grilled almond potatoes, served with black current gravy
Cloudberry parfait

Salad on reindeer with a horseradish dressing served with black rye bread
Grilled arctic char with pressed potato & lime butter
Blueberry pie with vanilla sauce

Included in price are: Wine, beer, cost for the chef & sauna before dinner
Only using our Chef: 300:- SEK per hour